In oktober vorig jaar ben ik gevraagd om Nederland te vertegenwoordigen tijdens het Internationale LIFE PORTRAIT CONTEST in Keulen. Bij deze wedstrijd moet er voor een publiek van 400 mensen een Life Photoshoot gedaan worden die door een internationale jury wordt beoordeeld.

En zaterdag 10 maart is het dan zover…

Afgelopen woensdagvond werd het thema van deze wedstrijd bekend gemaakt.
Het thema heeft de naam “The Art of Stage-Acting” en er is een bekende Duitse acteur als model aanwezig.

Mijn grootste frustratie van de afgelopen maanden was dat ik me niet kon voorbereiden. Dit omdat het thema van de wedstrijd dus pas 10 dagen van tevoren bekend wordt gemaakt! Je wilt van alles maar je kan nog niks…

Thema is bekend

Nu het thema bekend is gemaakt wil ik dit graag met jullie delen. Hoe bereid ik mij voor? Wat gebeurt er in mijn hoofd en met mijn gevoel? Het wachten tot het moment dat het thema bekend wordt gemaakt is waanzinnig spannend. Is het een thema waar ik wel wat mee kan? Spreekt het thema mij wel aan?

“The Art of Stage-Acting”

Het gekozen thema “The Art of Stage-Acting” spreekt mij waanzinnig aan. Het gaat over het in de huid van een ander kruipen, over emotie en expressie. Maar wat gebeurd er nou in mijn hoofd en met mijn gevoel in zo’n artistiek proces?

Eerst ontstaat er een soort (noem het maar) “kortsluiting” waardoor ik totaal in de “OFF”-stand terecht kom. Gelukkig herken ik dit van mijzelf, maar toch ontstaat er dan een gevoel van paniek. De “Monkey-Mind” is volop in gesprek met mij. Wat moet ik doen als ik het niet weet, of het niet kan bedenken…

Maar ook dit hoort bij het creatieve proces, hetzelfde gevoel van de schilder die een leeg doek op z’n ezel heeft staan.

Switch op “ON”

En dan ineens gaat de switch op “ON” en beginnen de ideeën te stromen. Mijn innerlijke stemmetje en creatieve brein maken dus overuren op dit moment… Wordt dus vervolgd!