Soms heb ik uitdagingen nodig in mijn leven.

Al 4 jaar op een rij ben ik in Nepal geweest. De eerste keer in opdracht van Top of the World Reizen, ik mocht voor hun een reisreportage maken. Nu stond Nepal al jaren boven aan mijn bucketlist, dus ik hoefde er geen seconde over na te denken toen ik gevraagd werd voor deze opdracht.

Vanaf het eerste moment dat ik mijn eerste stappen zetten op de luchthaven van Katmandu met de lucht van de Kerosene in mijn neusgaten, gebeurden er iets met mij.

Ik werd op slag verliefd, Nepal kroop onder mijn huid en in mijn bloed.

De geuren, de kleuren, de gastvrije bevolking, de boedhistische kloosters, de prachtige natuur en de inspirerende cultuur. Voor fotografen een eldorado.

Gedurende de periodes dat ik in Nepal ben geweest heb ik 10 duizenden foto’s gemaakt.

Met regelmaat ben ik op zoek naar uitdagingen in mijn vak, nieuwe dingen uit proberen, grenzen verleggen, jezelf toetsen of je goed bezig bent. Dit jaar werk ik 25 jaar als zelfstandig fotograaf en nog met grote regelmaat zijn er leermomenten.

Op een goed moment ontstond het idee om een portfolio samen te stellen van mijn mooiste reisfoto’s en deze te laten beoordelen bij de Federation of European Photographers een internationale organisatie voor profesionele fotografen.

Eind November 2017 werd mijn portfolio beoordeeld door een internationele jury in Rome en bekroond met de prestigieuse titel Qualified European Photographer.

Qualified European Photographer | Marjolijn Lamme Fotografie

Nog dezelfde avond heb ik een ticket geboekt naar Rome en mocht ik de volgende dag mijn Europeese kwalificatie in ontvangst nemen.

De internationale jury van de Federation of European Photographers ’was onder de indruk van de consistent hoogwaardige kwaliteit onder moeilijke lichtomstandigheden’, storytelling photography aldus het juryrapport. Met het behalen van de titel mag ik mij tot de beste fotografen van Europa rekenen.

De mooiste kant van mijn werk zijn de ontmoetingen met de prachtige mensen en hun verhalen.  De gesprekken, momenten van delen, soms is er een lach soms een traan. Wat beweegt deze mensen en wat raakt ze ?
In mijn portretten wil ik graag hun verhalen vertellen. Mijn hart voelt en mijn ogen zien, een moment van hun leven in beeld gevangen.

Soms heb ik uitdagingen nodig…, deze is geslaagd.

http://www.europeanphotographers.eu/my-profile/userprofile/MarjolijnLamme

Qualified European Photographer | Marjolijn Lamme Fotografie