MARJOLIJN LAMME

Dit jaar ben ik 27 jaar als zelfstandig professioneel fotograaf aan het werk vanuit mijn eigen studio in Loosdrecht. En nog steeds verwonder ik mij over de mooie dingen die ik creëer met en voor anderen. Ik ben een bevoorrecht mens. Het vak is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader leerde mij als kind al kijken ‘als fotograaf’. Na een carrière bij de bank, besloot ik mijn passie waar te maken. Ik volgde, in mijn avonduren, de vierjarige opleiding aan de Academie voor Fotografie in Amsterdam. Inmiddels coach ik jonge ambitieuze fotografen en leer hun alle kneepjes van het vak. Maar voor alle technieken leer ik hun… hoe stel je jouw klant op zijn gemak. Een mooi en passend beeld valt en staat namelijk bij communiceren met mensen die voor mij model staan. Omgaan met mensen is het mooiste onderdeel van mijn vak, hun vertrouwen winnen en samen het beeld maken dat hen laat zien zoals ze zijn. 

Ik werk voor zowel particulieren en bedrijven.

Particulieren

Wij maken zóveel bijzondere momenten mee in ons leven. We trouwen, krijgen baby’s, vieren bijzondere verjaardagen, jubilea, diplomeringen. We maken speciale momenten mee als begrafenissen.  De tijd vliegt. Al die momenten zijn het waard om als tastbare herinnering te bewaren. Tijdsbeelden die naarmate de tijd verstrijkt alleen maar in waarde toenemen. Het is voor mij fantastisch om deze momenten te mogen meebeleven van achter mijn camera. Daarin werk ik op mijn gevoel en laat me inspireren door jou en door het moment. Zo maak je jouw herinneringen tastbaar…

Zakelijke portretten, interieurfotografie en reclamefotografie

Je maakt maar één keer een eerste indruk. Hoe is jouw eerste indruk? Of het nu gaat om jouw zakelijke portret op jouw website of social media, jouw interieurfoto’s of jouw reclamemateriaal voor websites of brochures. En die eerste indruk maak je allereerst online; daar beslist jouw relatie of het contact wordt gelegd. Of het nu jouw social media profiel, jouw website is, laat daar met een mooi beeld zien wie je bent. Eén van de dingen waar ik blij van word, is het meedenken en brainstormen over het concept. Mijn ideeën geven over de “Look and Feel” van de te maken foto’s. Daarmee komen we met elkaar tot een concept en een creatie waarmee je precies de indruk achterlaat die jij wilt.

Awards

Ik blijf mijzelf graag ontwikkelen, zowel persoonlijk als professioneel. Ik ben er trots op daardoor de afgelopen jaren diverse awards te mogen winnen met mijn foto’s. Met als kers op de taart de vorig jaar behaalde Gold Master onderscheiding. Een gave waardering! Mensen vragen mij weleens: “Wat is je mooiste of beste foto?”. Een onmogelijke vraag om te beantwoorden. Ik kan zeggen dat ik perfectionistisch ben. Daardoor stel ik steeds hogere eisen aan mijn werk. Misschien is het daarom dat ik vind dat ik mijn mooiste en beste foto moet ik nog maken? Creativiteit kent tenslotte geen grenzen. Fotografie is mijn passie, het is wat ik ben, het is mijn ‘way of life’.

-Marjolijn Lamme-

BEKIJK MIJN PORTFOLIO

Particuliere fotografie
Zakelijke fotografie

WAT KLANTEN OVER MIJ VERTELLEN

“Samen met Marjolijn heb ik een inspirerende sessie gehad voordat we samen de foto’s voor mijn nieuwe website gingen maken. Haar ideeën waren de basis voor de shoot. Op een prachtige zonnige morgen in hartje Amsterdam heeft Marjolijn de zes aanwezige ‘queens’ vastgelegd. Het resultaat is prachtig geworden en we bouwen nu hard aan de nieuwe website waar we ‘onze queens’ zullen tonen. Dankjewel Marjolijn. We zullen elkaar zeker weer opzoeken!”

Martine Kruyning, Queens of Search

“Wij hebben een familieshoot gehad bij Marjolijn. Wat een fijne sfeer weet Marjolijn te creëren! Ook de beelden zijn erg mooi; een echte vakvrouw!”

Niels van der Perk
“Marjolijn heeft voor onze bruiloft de gehele fotoreportage gemaakt en het resultaat was geweldig. Marjolijn heeft van te voren uitstekend meegedacht over locaties en settings. Tevens hadden wij specifieke wensen; we wilden een digitaal boek. Marjolijn heeft specifiek voor ons maatwerk geleverd.

Ze is erg kwaliteitsbewust, want ze was niet tevreden met de toen in Nederland beschikbare materialen. Op een beurs in Duitsland heeft ze toen kwalitatief hoogwaardig materiaal gezien, dat wel aan haar strenge kwaliteitscriteria voldeed.

We zijn bijzonder tevreden met ons boek en met alle ondersteuning van Marjolijn gedurende de dag. Ze is een echte professional!”

Arthur Kolks, Hoofd Gastvrijheid bij het Flevoziekenhuis

“Marjolijn heeft zowel onze trouwreportage verzorgd als de zakelijke foto’s op mijn website (www.inzake.nl). Over beiden ben ik zeer te spreken! Marjolijn weet contact te maken met mensen waardoor ze hen kan fotograferen zoals ze zijn.

Ze haalt je sterke punten naar voren waardoor foto’s veranderen in sprekende beelden. Een echte vakvrouw en een leuk mens om mee te werken.”

Mireille Maatkamp, Strategisch opleidingsmanager/-adviseur

“Marjolijn is an original fotographer who surprises every time again. Her pics are simple and catchy, of the highest level. A real pleasure to look at and to charish. I sure can recommend her extraordinary skills.”

Ernst Haselhoff Lich Kasteleijn, Propriator of the Volvomuseum.nl

“Via het Beeldcentrum heb ik gisteren een lezing van Marjolijn mogen meemaken. Marjolijn heb ik voorafgaand hieraan niet eerder gesproken, maar kende haar indirect wel via anderen. Haar studio in Loosdrecht is een begrip in ‘t Gooi.

In de lezing geeft legt zij nadruk op het volgen van je hart; alleen doen wat je écht leuk en fijn vindt. Het beste uit jezelf naar boven halen.

Leer je klant in korte tijd zo goed mogelijk kennen, luister goed en toon oprechte interesse. Dit zal altijd zichtbaar zijn in het eindresultaat; een prachtig beeld waar de klant oprecht blij mee is. Marjolijn lijkt mij een echt gevoelsmens. Ze zal haar uiterste best doen een product af te leveren waar de klant zich volledig in herkent.

Complimenten voor haar mooie werk!”

Ilona Hartensveld

“Marjolijn heb ik vooral meegemaakt als professioneel fotograaf van bruiloftsreportages. Regelmatig heb ik voor de pr van Kasteel-Museum Sypesteyn dankbaar gebruik gemaakt van haar prachtige foto’s. Haar kwaliteiten zijn echter ook tijdens het proces duidelijk merkbaar.

Ze weet altijd op tijd op de juiste plek te zijn, zonder te storen of op te vallen als fotograaf. Ze convergeert goed en gaat geruisloos op in het gezelschap.”

Bertine Oosthoek, Algemeen directeur bij Cultuurhistorisch Organisatiebureau De Gouden Vecht

“Ik ken Marjolijn als een goede en betrokken fotograaf. Haar werk en zeker ook haar portretten zijn een lust om naar te kijken.”

Wim Lorjé, Voorzitter Ondernemend Wijdemeren

“Within my professional roles in ING Group, I have worked with Marjolijn on a number of occasions and she was my no 1 photographer up and until I left my position at ING. She is a highly professional photographer who has great personal skills and delivers perfect results.

I would strongly recommend her and look forward to working with her again as soon as the occasion would occur.”

Rutger Koopmans, Co Founder KVS Connect BV I Biomass Feedstock BV

“We hebben Marjolijn Lamme in 2007 voor onze bruiloft gehuurd als fotograaf. Wij houden niet van die standaard trouwfoto’s en Marjolijn voelde dat goed aan. Zowel de fotosessie, als tijdens de bruiloft heeft ze haar werk top gedaan. En het resultaat was helemaal super. Een pracht album, dat – mede door haar creativiteit – recht doet aan onze dag.

Ook heeft ze een fotoshoot gedaan met 2 van onze kinderen. Het resultaat is prachtig en wordt zeker vervolgd voor de andere kinderen.”

Eric Zwaap SMP, Customer Journey Expert WestlandUtrecht Bank

“Wat een geweldige dag hebben wij gehad met de vrijgezellendag van mijn nichtje! Prachtige locatie, leuke ideeen en vooral een ontzettend mooi eindresultaat.”

Laura Rebel, Orthomoleculair Therapeut & Owner at Healthy Rebel
“Marjolijn has a great view on positioning people and objects….”
Jolanda Haverlag, Maatschappelijk betrokken, enthousiaste vrouw

“Marjolijn is een absolute professional. Geweldige samenwerking, goede ideeën en fantastische foto’s! Graag gaan wij terug voor een -inmiddels- 4e reportage.”

Robert Boos, Director Asset & Credit Management at Athlon International

“Marjolijn Lamme is a dedicated, conscientious and trustworthy person. Her work as a photographer shows high quality and creativity because this is the way she performs. Only the best is good enough. It is better to put time in preparation so the result is more then people and companies expect.

On the other hand in an instant she knows how to “catch” the right atmosphere at the right moment in her photo. Please don’t hesitate to ask for references.” Ruud Janssen – Motivated by Passion

Ruud Janssen, Personal Travel Consultant at Eksperiuns

“Marjolijn did an excellent job by shooting our Weddingphotos years ago. Even today we are looking back in the album regularly and always surprised about the quality and creativity of the photoseries.

Saw other projects of Marjolijn and recognised the quality of it immidiatly. Besides her great experience, she proves to be a warm personality.”

Frans Eldering, Free Entrepreneur

“Marjolijn is zeer gedreven in wat ze doet, zeer creatief en heeft een gave om om prachtige plaatjes vast te leggen. Ze heeft voor ons een prachtige bedrijfsfoto’s geleverd. Zeer tevreden over en perfect volgens afspraak. Marjolijn Lamme is een echte aanrader.”

Met vriendelijke groet, Michel Sanchez – Professional Boat Care

?? Michel A. Sanchez ??, Onroerend goed bij HOBIJ Pioneers at Work

“Ik heb Marjolijn leren kennen als een mensenmens in hart en nieren. Marjolijn weet mensen aan zich te binden. Haar positieve manier van reageren heeft een geweldig positief effect op de mensen in haar omgeving.

Marjolijn is open, eerlijk en waardeert je om wie je bent. Marjolijn heeft lef, is kritisch, creatief en innovatief. Een prachtmens, bereid om zich kwetsbaar op te stellen om zelf te groeien.

Bij het fotograferen weet ze, met een groot inlevingsvermogen en oog voor detail, het juiste moment vast te leggen.”

Jopie van Tuyn, HR-adviseur bij Turn Key Business Events bv
“Marjolijn heb ik leren kennen als iemand die puur en oprecht in het leven staat en dat weerspiegelt zich in haar werk. Marjolijn weet het mooiste uit mensen op de gevoelige plaat vast te leggen.

Volledige overgave in haar werk maken haar portretten tot een ware kunst.”

Rick Verdel, Partner at Financieel Partners

“Marjolijn is a very reliable , creative and a warm personality to work with. She has an interesting track record as photographer and a good feeling what I wanted to have. Besides the pleasant personality she does have a beautiful studio you feel comfortable and at home.

Although she is specialised in portrait photography, Marjolijn has a very good eye in making pictures of nature or other worldly topics. It is a pleasure to coop with Marjolijn in a relaxed atmosphere while she is making top quality photographs. Highly recommended.”

Roland Hengeveld, Owner WijnInspiratie.

Roland Hengeveld, Owner at WijnInspiratie
“Heb Marjolijn door de jaren heen leren kennen als een sympathieke en gepassioneerde fotograaf. Ze staat voor haar werk en mede door haar ruime ervaring en interesses all-round inzetbaar.”
Cojan van Toor, Professional Photography - Advertorial - Publicity - Portrait - Special Events -