Fijn om te delen hoe mijn voorbereiding naar de Life Portrait Contest as zaterdag in Keulen verloopt.
Gister ben ik bij Kees Blase van Hartfocus geweest. Kees is afgestudeerd in de Medische Fysica en Neurobiologie. Hij begeleidt topsporters op het gebied van hartritme en ademhaling. Kees is een ongelofelijke interessante man en een heel fijn mens.Hij heeft mij hele waardevolle tips gegeven over ademhaling en hartritme tijdens mijn presentatie.

“Take a deep breath and focus on what’s important”

Al 20 jaar werk ik met samen met vriendin Renée Beekmans, een waanzinnig goede Make-Artist met heel veel creatieve ideeën. Gisteren hebben we samen uren zitten sparren en brainstormen over beelden die passen in het thema van de wedstrijd “The Art of Stage-Acting”. Heerlijke uren vol met inspiratie en passie voor het maken van mooie dingen.

In de avond kwamen Ingrid Schellingerhout-van Heteren en haar man Walter Schellingerhout bij ons eten.
Ingrid is een collega en vriendin die ik enorm waardeer. Zij zal mij assisteren tijdens de wedstrijd.
En ook met Ingrid en Walter was het heel fijn om te kijken en zoeken naar mogelijkheden.
Uiteraard kwamen daarbij ook de technische aspecten uitgebreid aanbod.

Hoe gaan we het aanpakken?

Hoe gaan we de portretten uitlichten? Gebruiken we een beauty dish met grid, een striplight, of een octobox, of… Kortom hoe creëren we het mooiste licht ? En hoe presenteer ik de beelden? Walter luistert heel aandachtig naar alle ideeën die voorbij komen en pakt dan opeens mijn macbook en begint te ontwerpen. Dan gaan we schaven en schuren, veranderen en weer opnieuw beginnen.
En ineens is het midden in de nacht…maar de basis, het fundament is gelegd.

Het creatieve proces gaat door in mijn hoofd en ik denk aan de woorden van Kees:
“Take a deep breath and focus on what’s important”

Afstand nemen

Soms is het ook belangrijk even afstand te nemen. Het creëert ruimte. Ruimte waarin weer nieuwe dingen ontstaan. Tijd voor een stevige wandeling met mijn lief en een heerlijk shot aan vitamine D.

Spanning stijgt | Marjolijn Lamme op weg naar de LPC