VAN OUDE MENSEN EN DE DINGEN DIE VOORBIJ GAAN…, MAAR DE LIEFDE BLIJFT.

Soms heb je van die momenten in je leven die je raken. Vanochtend had ik een fotoshoot van een ouder stel van 84 en 82 jaar oud en binnenkort 60 jaar getrouwd. Ik heb de goede gewoonte om met de mensen die ik mag portretteren altijd eerst een kopje koffie te drinken en een praatje te maken. Vaak brengt dat bijzondere verhalen en mooie momenten. Dit nog altijd charmante oudere stel kreeg de fotoshoot cadeau van hun dochters en ze vertelde mij dat ze best zenuwachtig waren voor de shoot. Hoe lief!! Ik zie het als mijn taak dit weg te nemen en te zorgen dat ze zich comfortabel voelen.

Nog een kopje koffie dus en het gesprekje werd wat langer… en ik mocht Joop en Henny zeggen. Joop vertelde mij dat hij zijn hele leven muzikant is geweest, hij speelde piano, accordeon en piccolo. Hij luistert graag naar klassieke muziek. In de jaren 50 heeft hij met zijn orkest veel opgetreden in Canada en voor de Koninklijke familie van Engeland. Door zijn gezondheid lukt het niet meer om te spelen, heel af en toe speelt hij nog eens piano. Tijdens het vertellen van zijn verhaal zag ik hem in gedachten weer zijn instrumenten bespelen en teruggaan in de tijd, terwijl Henny met een warme glimlach op haar gezicht naar hem luistert. En toen werd het toch echt tijd voor de fotoshoot.

Ik draai Bach op de achtergrond en leg uit wat we gaan doen. Voetje voor voetje schuifelen ze richting de achtergrond. We maken een paar foto’s die ik ze laat zien, het stelt ze gerust, van de spanning is niks meer te merken. En dan kijkt Joop, zijn Henny diep in haar ogen en zegt “ik zou zo weer met je trouwen”. De 2 dochters die hun vergezellen pinken een traantje weg en eerlijk gezegd moet ik ook even slikken. Wat een heel leven samen en een liefde voor elkaar mag ik vastleggen en verbeelden.

Falling in love is easy, but staying in love very special…